Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

 


Aktualizováno:

Péče o vlasy

Díky barvení můžete působit mladistvě, seriózně anebo měnit styl podle svých představ. Co dělat, když je ale barva mdlá a nevýrazná, působí nejednotně, vlasy jsou křehké, hrubé, poškozené či zcitlivělé? Může barvení vlasy poškodit?

Barvení vlasů se stalo součástí základní péče o vzhled. Až 69% evropských žen si barví vlasy, v Asii je to dokonce až 80% žen.

Barva vlasů a lesk

V jádru vlasu (kortex) se nachází přírodní barvivo melanin, které je schopno absorbovat část světla. Další část světla odráží a to vnímáme jako barvu vlasů. Povrch vlasu (kutikula) je tvořená šupinkami, které jsou průhledné. Pokud se poškodí, stávají se mléčné a nepropouštějí světlo, barva je mdlá. Při barvení dodáváme vlasům barevné pigmenty, jenž ulpí na vlasech, odrážejí světlo a vytvářejí tak určitý barevný odstín. Postupem času a mechanickým poškozením se barevné pigmenty uvolňují a z povrchu vlasu se odlupují šupinky. Barva je nesouměrná a vytváří matný vzhled.

Kam pro novou barvu vlasů? Barvení může vlasy poškodit

Výrobci barev nabízející své produkty v běžných obchodních sítích lákají své zákazníky ke koupi barev z drogerií, přičemž se často a rádi odvolávají na cenu, snadnou a jednoduchou aplikaci. Výsledkem by měla být zářivá barva vlasů a hedvábný lesk. Jenže takové domácí experimenty často nedopadají dle přání. Vlasy jsou zničené, chemlonové, zacuchávají se, nemají lesk a ve finále ani barva není ta, co jste si koupili. Proč? Barvení vlasů patří do rukou profesionálů. Je to složitý proces, jehož výsledek závisí na mnoha faktorech, jako jsou např. kvalita a míra poškození vlasů, původní barva vlasů, prostředí, používaná vlasová kosmetika atd. Pokud tedy opravdu chcete barvu dle přání a chcete se vyhnout nepříjemnému překvapení, svěřte se raději do rukou "profíků".

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Jak oživit barvu a lesk vlasů?

Naše vlasy dokonale odrážejí světlo, jen když jsou zdravé a mají hladký a jednotný povrch. Mechanickým poškozením a působením externích vlivů (slunce, voda, vítr, mráz) však dochází k narušení struktury vlasů. Abychom předešli nežádoucímu poškození, ztrátě barvy a lesku vlasů, je důležité používat kvalitní kosmetiku, která byla pro tento účel vyvinutá.

Profesionální kosmetika není jen marketingovým tahem

Některé přípravky obsahují báze aktivních rostlinných výtažků, esenciální oleje anebo mikročástice, které lépe vyplňují drobná poškození ve vlasech. Mikročástice navíc vlas jemně obalí a neviditelný film uhlazuje šupinky na povrchu vlasu. Mezi základní péči se považují šampony a kondicionéry. Výbornou doplňkovou péči představují různé hloubkové regenerační přípravky, ampule a séra, které vlasy cíleně vyživují, uhlazují a zabraňují dalšímu uvolňování barevných pigmentů na povrch vlasu.

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Autor: JK, zdravi-lecba.cz
Foto: © kill

fotogalerie k článku

Zobrazit galerii!
odkaz na článek

. Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů? [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Barvení vlasů

 jaromira

své vlasy mám barvené hennou do rezava, koupila jsem si evropské vlasy na zhuštění a prodloužení středně hnědé, rezavé jsem nesehnala, jak je dobarvit? henna na mě nechce chytnout

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zrudnutí hlavy při barvení

 zuzka

ahoj chci se zeptat nedávno sem si barvila vršek hlavy na bílo a podbarvení na černo když sem si jí začala barvit bílou tak mě ta hlava neskutčně pálela a svědila .. asi 2 minuty na to mi úplně zčervenala ... ted mam v hlavě strupy a chci ze zeptat čím to je a co stim můžu udělat dík ahoj :)

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Čím umýt barvu na vlasy z kůže

 Kamča

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Barvení umělých vlasů

 pavla

koupila jsem si prices za syntetických vlasu,ale je zhruba o 2 odstiny svetlejsi nez moje barva.barvou na vlasy obarvit nejde,poradi mi, prosim, nekdo,jak obarvit umely vlas?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět




Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS