Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

I z mastné pleti můžete vypěstovat krásnou pleť

 


Aktualizováno:

Péče o pleť

Péče o pleť je a vždy byla výsadou žen. Ale i muži mají na takovou péči nárok a mnozí z nich se jí i věnují. Pro velkou část populace, bez rozdílu pohlaví, je charakteristická mastná nebo smíšená pleť, která sebou nese spoustu problémů. Mastná pokožka se nehezky leskne, maz se otírá o oblečení, komplikuje používání make-upu, ale především způsobuje narušení přirozeného pH pleti.

Mastná pleť

Mastnota, která se na obličeji tvoří, znemožňuje pleti dýchat. Proto se začnou postupně rozevírat póry do rozměrů, které nelze přehlédnout a ubírají pleti na její jemnosti a kráse. Navíc otevřené póry jsou přímou pozvánkou pro vstup různých nečistot, jako je například pot, prach a další, se kterými se každodenně setkáváme od rána do večera, jak na ulici, v zaměstnání, při zábavě, tak i doma. To se týká i make-upu a pudrů, které pak velké póry mohou ucpat. Nečistoty v pórech zůstávají a způsobují začervenání pokožky, nehezké svědivé fleky, černé tečky, různé pupínky, ale i malé bolestivé hnisající vřídky a akné, které mohou přejít až do těžkých a nekontrolovatelných dermatitid, jež pleť nevratně poškozují. Proto tak často potkáváme na ulicích velké množství lidí s nemocnou pletí, za kterou se sami stydí a trpí určitým komplexem, především sociálním.

Základ čištění: pleťové mléko, tonikum a pleťová voda (vše bez alkoholu)

"Hodně lidí s mastnou pletí používá pleťové vody s alkoholem v domnění, že pokožku tím odmastí a vysuší. Ale opak je pravdou! Obsažený alkohol pleť dráždí a vyvolává další tvorbu mastnoty, která se tak neustále zvyšuje," říká Zuzana Hájková, kosmetická terapeutka. Základem zdravé a hezké pleti je její každododenní důkladné očištění. Ráno čistíme pleť od potu, prachu a vydatných nočních krémů, večer ji očistíme od make-upů, pudrů a všech nečistot, které na ní během dne ulpívají, Kvalitní vyčištění pleti je absolutní základ péče. Pokud pleť pokaždé důkladně nevyčistíme, tak nepomůže žádný sebekvalitnější krém. Povrch pleti pokrývají malé šupinky, které jsou uložené přes sebe jako střešní tašky. Díky tomuto uložení šupinky nečistoty dobře uzamknou a ty se zde začnou rozkládat (později vznikají záněty v pokožce). Proto je nutné vždy ráno a večer pleť dokonale vyčistit kvalitním pleťovým čistícím mlékem. Naneseme ho na prsty a krouživými pohyby důkladně vmasírujeme do kůže, od krku směrem nahoru, přes celý obličej až na čelo. Nesmíme zapomenout na nos a jeho okolí. Pohybem odspoda nahoru nadzvedáváme jednotlivé šupinky a tak je perfektně vyčistíme. Tím, že jsme nadzvedli všechny šupinky na pleti, jsme vlastně otevřeli póry. Mléko, které otevřené póry čistí, necháme chvilku působit a smyjeme ho vodou.

Rozšířené póry

Póry na pleti se samy uzavírají za 5 až 12 hodin, což je velmi dlouhá doba na to, aby se zanesly nečistotami. Proto je nutné póry po vyčištění ihned uzavřít, aby zůstaly čisté. Proto vždy aplikujeme pleťové tonikum jenž pleť tonizuje a uzavře póry. Pleťová voda není příliš vhodná, jelikož slouží hlavně k dočištění pleti. Velmi vhodné je tonikum značky NouriFusion, které je na přírodní bázi a uzavírá póry do několika minut. Poté je vhodné nanést denní nebo noční krém.

  1. Dobrá rada: Tonikum nanášíme na pleť vždy na vatovém tamponu odshora dolů. Tím pomáháme pleti rychle póry uzavřít. Vatový tampon nejprve navlhčíme a pak na něj nakapeme tonikum. Když tonikum kapeme na suchý tampon, vsákne se ho do něj zbytečně velké množství, které nevyužijeme. Navlhčený tampon vstřebává jen malé množství tonika, které nám pro ošetření pleti stačí.

Pleťové masky

K důkladné péči patří také pleťová maska, která se nanáší zhruba dvakrát týdně. Pokud chceme použít pleťovou masku (nezáleží na tom, jestli je hydratační, čistící nebo vyživující), postupujeme tak, že mlékem důkladně očistíme pleť odspoda nahoru, omyjeme ho vlažnou vodou a naneseme masku. Tu necháme působit 20 minut a opět smyjeme vodou. Pak teprve naneseme tonikum, odshora dolů, aby se ihned uzavřely póry. Následně nanášíme krém. Celý postup trvá jen pár minut, proto se žádné výmluvy „nemám na to čas, nestíhám“ neakceptují.

„Osobně jsem si oblíbila výrobky značky NouriFusion, protože jsou na přírodní bázia jejich výsledky jsou viditelné už po prvním použití. Moderní technologie zpracování umožňuje přípravkům pronikat až k třetí dermovrstvě. NouriFusion není klasická kosmetika, ale jedná se o tzv. vnější péči o pleť. Její pravidelné používání pokožku vyčistí, vyléčí, zregeneruje, vypne, rozjasní a udržuje mladistvý vzhled do pokročilého věku. Obličej se výrazně změní k lepšímu, vaše okolí se začne zajímat, jak jste to dokázali a vy se budete cítit báječně“, doporučuje kosmetická terapeutka Zuzana Hájková.

Chcete-li se na něco zeptat kosmetické specialistky, využijte diskusi pod článkem anebo naši poradnu. Pokud máte vlastní recept na mastnou pleť, podělte se s námi...

Zdroj: redakce, Z. A. Hajkova

odkaz na článek

. I z mastné pleti můžete vypěstovat krásnou pleť [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Prosim o radu?

 Zuzana

Dobry vecer rada bych se chtela zeptat.Mam vzdy kdyz nanesu makeup mam mastny oblicej prevazne celo,nos bradu:( pomahaji treba i nejake prasky,vitaminy aby se oblicej tak.nemastil.Ted jsem zakoupila makeup od Mac kosmetiky.Tak snad bude kvalitnejsi.Dekuji za radu

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mastná pleť

 Petra

Dobrý den, už asi třetím rokem mám problém s akné. Make-up a pudr se snažím skoro nepoužívat, dále si plet čistím gelem a tonikem s krémem od firmy RIOR. Taky se akné snažím nevymačkávat. Trochu se to zlepšilo, ale ted asi rok je to pořád stejné. Nelepší se to, jen se to někdy zhorší (tj. že se mi na pleti objeví červený zvětšený pupínek s kožním mazem). Chtěla bych poradit jak mám o pleť dále pečovat nebo jaký přípravek použít. Alergie na prášky, krémy nebo přípravky nemám. Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nourifusion akne

 Mirka

Dobrý den.Dcera má patnáct let a tří roky se trápí s akné.Chodíme na kožní ale bouhžel bez výsleku.Prosím o přesnější radu kosmetiky jakou mám koupit.Moc děkuji s pozdravem Mirka

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mastná pleť

 Natálie

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mastná pleť

 Michaela

Dobrý den,
mám hrozně lesklou a mastnou pleť.
Vystřídala jsem mnoho značek matujících makeupů, ale zatím mi žádný nepomohl..
Neumím si přestavit, že bych bez makeupu někam vyrazila, ale na jaře a v létě je to velký problém..
Šíleně se lesknu a makeup ani moc dloouho nevydrží..
Zkoušela jsem i make up přepudrovat, ale i to nepomohlo..

Existuje nějaký make up který by nebyl moc drahý, vydržel by dlouho a opravdu ZMATŇOVAL?
Jsem z toho nešťastná!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Problem s poprsí

 denisa.draskovicova

Dobry den potrebovala bych poradit vite mam strie na poprsi a nemužu se to ho zbavit a pořad se to rozsiruje a to mi je jen 12
Dekuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Make up na komedony

 Zuzana

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaký make-up bych měla zvolit pro mou pleť. Mám suchou až vysušenou pleť s černými tečky a občas i nějaky pupínek. Vyzkoušela jsem spoustu makeupu (rimmel, max factor, acnerolor),ale žádný mi z těch plně nevyhovoval. Děkuji za odpověď. Zuzana

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Péče o mastnou pleť

 Marie

Dobrý den,
už třetí den používám kosmetiku nourifusion a musím říst, že moje pleť je teď pružnější a hebčí, ale vyskákaly mi popínky..nevím, jestli se teď moje pleť čistí a nebo mi prostě nevyhovuje...mám jí dále používat ?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Ranky po dávných popáleninách

 Natálie

Dobrý, den, chtěla jsem se zeptat, mám drobné popáleninky po klasických nehodách (opaření vodou, žehličkou lehce), některé mám už 2roky, ale na prstech mi třeba zůstalo malinké kolečko tmavší pleti někdy trošičku vystouplé. Vím, že bych hlavně měla být opatrnější, ale nejsou nějaké přípravky či babské rady, jak to zkusit nechat vymizet? To už ty skvrnky budu mít do konce života? Děkuju předem za odpověď.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Problematická pleť

 Jarka

Péče o pleť je komplikovaná. A to i proto, že jednou může být mastná a za pár let suchá. Člověka, který se o ní poctivě stará, odličuje se, čistí, natírá a někdy pomůže třeba výživným přípravkem jako je například Viaderm, pleť zaručeně odmění :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Akne a mastne vlasy - řešení vnitřně

 Jana Zelenková

Krémy kosmetika atd. všechno na nic,když tělo nepracuje jak má. Zkusila jsem i Vichy, Biodermu a nic mi nevyřešilo moje potíže, až když jsem vyzkoušela detoxikaci (OK Alfa) a čistě přírodní OK Omega 3 comlete (má v sobě i brutnákový olej), definitivně se vyřešil můj problém s akne. Nepotřebuji žádné krémy, nic. Paráda. Problém se krémy prostě řešit opravdu nedá. Více na www.prirodnilecba.de…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Co mi pomohlo na akné?

 Deniska

Ahoj holky!

Pokud máte problémy s akné, nečistotama pleti a černejma tečkama, vyzkoušejte tyhle pleťový masky:

www.zbavseakne.cz/ku… ,

používám je skoro už rok a docela pomohly ;-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak zamaskovat alkohol v dechu

 Milča

Rychlé a hluboké dýchání. To je způsob, kterým můžete ovlivnit dechovou zkoušku na přítomnost alkohlu v krvi. Rychlé a hluboké dýchání je jedna z nejúčinnějších metod, jak snížit obsah alkoholu v dechu. Rychle proudící vzduch totiž plíce od alkoholových výparů mírně vyčistí. Podle odborných testů se tak dá snížit obsah alkoholu v dechu až o 20 procent. Efekt trvá ale jen několik sekund. Je třeba prodýchávat opravdu zhluboka, ale decentně, abyste na sebe při kontrole neupozornili a policistům tak nebylo na první pohled jasné o co se snažíte...

Podle posledních poznatků je vhodné se vymluvit na právě nedeávné a opakované použití ostřikovače skel. Směs do ostřikovačů obsahuje alkohol a ten se při stírání předního skla dostává větráním do vozu a zvyšuje hladinu alkoholu v dechu. Řidič má v tomto případě právo před dechovou zkouškou se hluboce prodýchat na čerstvém vzduchu, aby jakoby výpary z ostřikovače vydýchal. Tohoto práva je možno využít právě když víte, že jste před jízdou pili a potřebujete snížit hladinu alkoholu v dechu. Takže bezprostředně před dechovou zkouškou a přímo před policisty pětkrát hluboce nadechnout a vydechnout a potom hned se stejnou razancí nafoukat do alkoholového testeru.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nouri fusion

 Renata

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je kosmetika Nouri fusion vhodná i pro mě když je mi 15 let ??? děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Podkožní pupinky

 Kristyna

Dobry den!
Mám problem s malymi podkožnímí pupínky na obličejí: brada,čelo,spánky. Nejsou červené, spíše mají bílý střed. Když ushnou, tak odpadnou, ale občas se zanítí a sčervenají. Je jích hodně, nevím, jestli mám jít za dermatologem. Mám spíše suchou plěť. S kosmetykou jsem opatrná, používám spíše přirodní. Má někdo podobný problem?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Péče o pleť

 Veronika

Dobrý den. Potřebovala bych poradit, jak se mám zbavit černých teček a zarudlých pupínků na obličeji. Pak mám ještě problém se zády, také tam jsou černé tečky, ale spíše převládají "bílé pupínky". Předem děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Péče o pleť

 jana

Musím souhlasit s paní doktorkou!
Přípravky Nouri fusion bych nevyměnila:-)
Vřele doporučuji i čistící a hydratační masku:-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Akné a černé tečky

 Ivana

Mám velký problém s pletí, trápí mne na čele, nose a bradě černé tečky a pupínky (nejvíce jich mám na čele). Chtěla bych poradit co mám udělat, aby akné a černé tečky zmizely. Nejlépe, pokud by to nebylo moc drahé. A jak akné a černé tečky správně zamaskovat? Vyzkoušela jsem mnoho přípravku od vichy, garnier, loreal a La-roche. Ale žádné pozitivní výsledky nevidím. Děkuji předem, I.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět




Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS