Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Vypadávání vlasů u mužů a žen

 


Aktualizováno:

Péče o vlasy

S vypadáváním vlasů má problém asi 60 % mužů a zhruba 30 % žen, což je zhruba polovina celkové populace. Odborníci připisují tento problém životnímu stylu, zhoršující se kvalitě potravin, slunečnímu záření, nemocím, genetické predispozici a dalším faktorům.

Ženy a muži jsou na tom odlišně

Fáze růstu vlasů u mužů je kratší než u žen a mohou za to hormony. Testosteron, mužský pohlavní hormon, má tendenci zkracovat fázi růstu vlasů, a to je důvodem, proč muži trpí zvýšeným vypadáváním vlasů častěji než ženy. U mužů se genetická predispozice ozývá někdy už ve 12 letech a do 25 roku života přijde o svůj bohatý porost až třetina z nich. Pokud však dojde ke ztrátě vlasů v relativně mladém věku (kolem 25 roku) a genetická predispozice byla vyloučena, může jít také o jinou příčinu (kožní nemoc, náhlý nebo dlouhodobý stres atd.). U žen bývá vypadávání vlasů způsobeno hormonálními změnami (dospívání, těhotenství, kojení, menopauza, štítná žláza). Ženy také své vlasy namáhají mnohem častěji než muži a jedná se především o chemické zásahy jako například trvalá ondulace, poškození vlasů barvením, mytí vlasů nevhodnými šampony nebo mechanické namáhání vlasů (stahování a nešetrné česání). Ženy také častěji drží tvrdé diety, které vlasům neprospívají.

Možnosti léčby

Příčin padání vlasů je opravdu mnoho. Jako první pomoc můžete využít některý z doplňků stravy, který zakoupíte v lékárnách. Ten by měl obsahovat především aminokyselinu cystin a metionin, dále zinek (nejlépe ve vysoko vstřebatelné formě), vitaminy skupiny B, měď a vybrané antioxidanty, které pomáhají organizmu se lépe vypořádat oxidativním stresem. Mnoho lidí dělá základní chybu v tom, že si koupí pouze šampon. Je nutné si ale uvědomit, že samotný šampon, který necháváme působit nanejvýš 2 minuty, nám pleš nezachrání. Proto by péče měla být komplexní a je vhodné ji doplnit o vlasovou vodu a tonikum. Ty se obvykle aplikují přímo na pokožku, zhruba dvakrát denně, a nesmývají se, proto je jejich účinek prodloužený. Na trhu najdeme celé spektrum výrobků s obsahem různých látek.

RenokinNovinkou na trhu je tonikum Renokin na bázi deseti aktivních složek (3 biomimetické peptidy, vitaminy a přírodní rostlinné výtažky). Přípravky Renokin využívají technologii nanokapslí, které snadno pronikají pokožkou díky jejích miniaturním rozměrům a zajišťují tak maximální působení aktivních látek. Revitalizační roztok mohou používat muži i ženy různého věku, kteří trpí obecným ztenčením vlasů, jejich nadměrným vypadáváním nebo alopecií bez jizev, kam se řadí Androgenní alopecie, Alopecia Areata, Anagenní a alogenní efluvium, alopecie způsobená intoxikací, infekčními poruchami, úrazem a nedostatky ve výživě. Renokin je naprosto bezpečný produkt, který mohou používat i těhotné a kojící ženy a aplikace není spojena s výskytem žádných negativních vedlejších účinků. Lze jej zakoupit v lékárnách v rámci celé České republiky.

Při výskytu ve vlasaté části hlavy je výborným doplňkem v léčbě nemoci alopecia aretata také kopřivová mycí lázeň. Výborně se k tomu hodí zelený kopřivový šampon ve skleněné lahvičce, prodávaný v drogériích.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Mužské mikádo

Zde jsou fotografie, na kterých jsou vidět muži s mikádem: mužské mikádo foto.

Jak se stříhá mikádo

Postup, kterým se dají vlasy ostříhat na mikádo, je tady.

Zdroj: www.medaprex.cz

nebo navštivte www.facebook.com/tajemstvikrasy

odkaz na článek

. Vypadávání vlasů u mužů a žen [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Padání vlasů

 Dalibor

ahoj co všechno pomáha na padání vlasů co třeba transplantace víte o tom někdo něco ?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Transplantace ano nebo ne ?

 Daniel

ahoj už asi 2roky mě trápí problém s padáním vlasu na zacatku to byli jen takove kouty ale ted se my zacalo delat dost hrozne kolecko a pritom mi je sotva po 40 let...skousel sem uz sampony masticky bilinky a nic nepomaha a uvazuju nad transplantaci tak bych se chtel zeptat jestli tu ma z vas nekdo zkusenosti predem dekuji za odpověd daniel

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Silné vypadávání vlasů

 darina

dobrý den mám stejný problém,je mi teprve 25 a padají mi vlasy přímo strašně,,za den načesu vlasu jako tenisový míček i více bojím se si je umývat nebo si je česat jsem už skoro plešatá a je to velmi nepříjemné mé vlasy jsou všude,na oblečení,na zemi,dokonce i na mých dětech ty je mají na sobě pokud jsem s nimi ve styky což je každodenně,mé vlasy najdete ůplně všude tam kde jsem já.už tím trpí i můj manžel a mé děti.byla jsem na testech jestli netrpím štítnou žlázou ale výsledek byl negativní.mé vlasy jsou pro mě noční můra už opravdu nevím co dělat a nejvíc tím trpím já!prosím poradte

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jízvící alopecie léčení

 Helena Nováková

Zajímá mě , ,jestli má někdo zkušenosti s léčením jízvící alopecie,za každou zprávu budu velmi vděčná.Děsím se toho,že zkončím bez vlasů.Zdravím a těším se na odpovědi.. Helena.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mane

 pupen

Mohu doporučit na zahuštění vlasů Mane. Není to sice lék, ale dokáže okamžitě a efektivně vlasy zahustit, je to rychlé estetické řešení problému s řídkými vlasy.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vypadavani vlasu

 maie

Prosim o radu odbornika.Mam pocit, ze me vlasy se zjemnily a ze je jich mene. Kolem usi, jak vsouvam bryle,mam hole misto ktere pokracuje nahoru v oblasti spanku.Vim, ze mam hormonalni poruchu. Co mne doporucite, jakou vlasovou kosmetiku.Dekuji.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Můžu panthenolové tablety v době kojení

 Kateřina

Dobrý sen, chci se zeptat, zda mohu užívat panthenolové tablety v době kojení. Mám 5 ti měsíční dítě. děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Holá místa ve vlasech

 Tomáš

Dobrý den je mi 20let a chtěl jsem se zeptat začali se mi ve vlasech dělat málá holá místěčka kde mi nerostou vlasy takový jsou to mála místa a dělají se mi na přední časti hlavy nevíte čím by to mohlo být vlivem stresu nebo nedostatku vitamínu?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Testosteron v potravinách

 Cempírek

Jak na testosteron v potravinách? Potravina, která nejvíce dokáže podpořit tvorbu testosteronu je sušený kořen rostliny Tribulus terrestris. Tribulus terrestris je rostlina rostoucí v mnoha tropických i mírných pásmech světa. Mnoho různých kultur ho používá mnoha způsoby. Například, Řekové používali Tribulus terrestris jako diuretikum a náladu zlepšující prostředek. Indiáni ho používali jako diuretikum, antiseptikum, a protizánětlivý lék. Číňane ho používali na různorodé účely k léčbě játer, ledvin, a kardiovaskulárních nemocí. V Bulharsku se užíval Tribulus terrestris jako sexuální stimulant a proti neplodnosti. V poslední době, ho začali používat také východní evropští atleti a síloví závodníci.
Tribulus terrestris dokáže zlepšit vylučování mužského pohlavního hormonu. Studie potvrzuji, že funguje velmi dobře, když se používá v kombinaci s DHEA a androstenedione. Tato kombinace zvýšila mužský pohlavní hormon v různé úrovni, ačkoliv, to dokáží DHEA nebo andro i bez Tribulusu. Takže spíše než testosteron prekurzor, vede Tribulus k výrobě luteinizing hormonu (LH). Když se zvedne hladina LH, zvedne se i přírodní vylučování mužského pohlavního hormonu. LH je hormon, který rovněž ovlivňuje sexuální aktivitu. Lze tedy pochopit proč je užívaný k zlepšení plodnosti a potence. Laboratorní studie na zvířatech prokázaly, že Tribulus terrestris zvyšuje množství spermatu i jeho pohyblivost během 30 dnů užívání. Proto je to dobrý doplněk pro muže ke zvětšení jejich sexuální aktivity.

K farmaceutickému použití tribulusu došlo poprvé v osmdesátých letech v Bulharsku v produktu Tribestan, který se používal k léčbě premenstruálního a postmenopauzálního syndromu u žen a andropauzálního syndromu u mužů. Tribestan byl testován u několika set osob, převážně žen, po dobu 12 let. Vynikající vlastnosti Tribestanu je, že zvyšuje citlivost hypothalamu k využití a regulaci mužských i ženských sexuálních steroidů jako androgenů a estrogenů.

Klinické testy neprokázaly toxicitu ani vedlejší účinky, a to ani při podání velmi vysokých dávek. S těmito vlastnostmi Tribestan rychle pronikl i do sportu jako povzbuzující přípravek a pro kombinaci se steroidy.


Dávkování extraktu Tribulus terrestris:

Pro starší 30let:
Na každých 20 kg váhy těla užít 500mg jednou až dvakrát denně .

Pro kulturisty:
Běžně se doporučuje brát 750 až 1.250 mg denně na 20 kg váhy těla, rozdělené mezi jídlo, spolu s 100 mg DHEA denně a spolu s 100 mg androstenedione denně, abyste dosáhli výsledků.

Pro zdravé jedince mladší 30-ti let suplementace pro zvyšování produkce testosteronu nemá význam, neboť v tomto věku je tvorba testosteronu dostatečně vysoká a nebyl by zde zntelný žádný účinek.

Je jedno jestli to berete na lačno nebo po jídle, hlavní je to dobře zapít.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak vymýt barevný šampon

 Pacáčková Jana

Můžete mi prosím poradit nějakej fígl jak mohu odstranit barevný šampon z hlavy? sem od přírody blondýnka a nikdy jsem neměla jinou barvu tak jsem si koupila barvící šampon hnědé barvy. Mám ho víc jak měsíc a nic. Už teda né hnědé ale rezavé, ale už bych chtěla svoi barvu. Prosím poraďte! Děkuji!!!

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět




Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS