Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Ztráta vlasů při chemoterapii

 


Aktualizováno:

Péče o vlasy

„Ty máš paruku?“Tak touto otázkou Vám někdo zcela určitě zkazí celý den. Nejen, že se vyrovnáváte se sdělením, že máte onkologické onemocnění a musíte absolvovat všechny složitou léčbu, ale navíc ještě slýcháváte netaktní špitání svých kolegů. Musela jsem jim dát však za pravdu. Má paruka vypadala jako čepice, která má chránit před krutými mrazy a od přirozenosti měla hodně daleko! Nezvykle hustá, díky umělým vlasům nepřirozeně lesklá a zbytečně dlouhá. Za pravdu mi dá ten, kdo má s nemocí nějaké zkušenosti, jelikož ví, jak důležité je vypadat alespoň trochu dobře.

Kde pomůžou nahradit vlasy

Vlasů si na druhém člověku všimnete jako první. Koukáte nejen na střih, barvu a délku, ale převážně na kvalitu vlasů a celkový dojem účesu. Takže i já jsem začala u pořízení nové paruky. Ovšem to jsem netušila, jak náročné je sehnat skutečně kvalitní a dobře vypadající paruku. Obchodu je všude nespočet, ale ta kvalita... Vzala jsem to z jiné strany a pomocí internetu a recenzí zákazníků jsem se dobrala k firmě NATUR HAIR CZ, která se zabývá jak výrobou vlasových paruk na zakázku dle požadavků zákazníka, tak i prodejem paruk univerzálních. Domluvila jsem si v tomto studiu schůzku, což mi hodně pomohlo se rozhodnout, jelikož jsem měla možnost předem vidět paruky zhotovené zakázkové a jednat i hotové výrobky. Pokud si zvolíte paruku vyrobenou na zakázku, musíte počítat s 6 týdny dodání. Pakliže již nechcete nebo nemůžete čekat, nabídnou Vám další jiné možnosti řešení.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Paruky

Přestože jsem byla rozhodnuta pořídit si paruku na zakázku, našla jsem řešení mezi hotovými výrobky. Paruky Mediflex, které toto studio představilo jako svou novinku, jsou vyrobeny speciálně pro onkologické účely, což bylo v mém případě ideální. Možná se ptáte, v čem spočívá ta výhoda. Je to způsob uchycení paruky tak, aby vypadala přirozeně a držela dostatečně pevně. Za šikovné považuji možnost výběru ze 3 velikostí, které se nechají ještě upravit. Paruky z evropských vlasů jsou ručně poutkovány, tudíž účes nebo barva jdou snadno doladit. Přední část paruky je podšitá jemnou tkaninou – to umožňuje naprosto přirozený přechod vlasové linie stejně jako tomu je u vlastních vlasů. U běžných paruk bývá naopak přechod velmi ostrý, právě proto všichni poznají, že je máte na hlavě. Upravený podklad zabraňuje sklouznutí paruky po pokožce a navíc ji lze dodatečně připevnit lepicí páskou.

Rada odborníka:

Chcete-li být při výběru paruky spokojená, dejte na radu odborníka. Majitel studia Natur Hair CZ, Petr Stříbrný, doporučuje: "V případě paruky, která bude vyrobena na zakázku, doporučuji tento osvědčený postup. Paruka by neměla mít vlasy delší než 30 cm a to i v případě, že Vaše vlasy byly dříve delší. Paruka by měla být vyrobena z evropských vlasů, pokud možno stejné barvy i struktury. Pouze tak máte jistotu, že si rozdílu nikdo nevšimne. Kratší vlasy doporučujeme zejména proto, že nevyžadují takovou péči jako vlasy dlouhé a pochopitelně jsou i mnohem levnější. Krátké vlasy Vám umožní lepší přechod z paruky k vlastním vlasům, až tyto začnou opět růst. Vlasy po chemoterapii začínají růst přibližně po dvou až třech měsících s přírůstkem asi 1 – 2 cm za měsíc. V případě, kdy vlasy dorostou do délky 10 – 15 cm, je nejlepším řešením paruku odložit a věnovat se obnově vlastních vlasů. Pro tento přechod je dobré paruku postupně zkracovat".

Zde najdete širokou nabídku paruk z pravých a umělých vlasů.

Foto: © zh:Kaede

odkaz na článek

. Ztráta vlasů při chemoterapii [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Chemoterapie a vlasy

 Simona

Po nekolika letech chemoterapie jsem se konecne dostala do stadia, kdy vlasy zacaly pomalu rust. Je to ovsem bida a bude trvat dlouho, pokud se postesti, ze mi vlasy dorostou do stavu pred lecbou. Jedine, co mi ted pomaha je vlasy zahustit pomoci Mane zesilovace. Vysledek je okamzity, pouziti setrne k vlasum. Dokonce jsem nedavno vyrazila i na sraz z byvale prace, vratilo mi to sebevedomi, i kdyz jsem 2 roky temer nikde nebyla. Lze koupit napr. na www.hustevlasy.cz nebo www.vlasyvespreji.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS