Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Co je to wellness

 


Aktualizováno:

Aromaterapie a wellness

Na chvíli zapomeňte, že vás v kanceláři čeká nevyřízená zakázka a bez obav vypněte svůj mobilní telefon. Žádný stres, žádný spěch. Nechte se unášet příjemným pocitem uvolnění v horké lázni, v sauně plné vůní, při blahodárné masáži či v perličkové koupeli. Wellness nás učí odpočívat a oprostit se od každodenních starostí. Harmonie těla i duše je stavebním kamenem této nové filozofie. Odpočinek, po kterém se člověk cítí jako znovuzrozený – i to je význam slova wellness.

Co je wellness

Vysvětlit však přesný význam slova wellness není vůbec jednoduché, ačkoli se tomuto současnému trendu věnuje stále více pozornosti. V souvislosti s poskytováním služeb ho lze vyložit jako „dosažení harmonie těla a mysli“. Jde o životní styl směřující k fyzické i duševní pohodě a vyrovnanosti. Jinými slovy, wellness představuje celistvou péči o člověka s vedením k pozitivnímu smýšlení a kladnému přístupu k životu.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Wellness vs. fitness

Doba pokroku - svět počítačů a techniky ovlivňuje způsob života mnoha lidí. Manuálně náročnou práci za nás přebírají stroje a pracovní dobu tak trávíme čím dál víc za kancelářským stolem. I proto se před několika lety začal úspěšně prosazovat trend FITNESS. Pro někoho je příjemné zacvičit si i po velmi náročném dni - vybít a odplavit tak ze sebe vše negativní, avšak někteří upřednostňují pro takovouto „očistu“ zcela odlišnou cestu, a to formou relaxace a uvolnění - nabrání nových sil v tichém a klidném prostředí. A právě proto byly vytvořeny programy WELLNESS, které naplňují veškeré představy o ideálním odpočinku, přirozenosti, čistotě a vůni. Tento světový trend je opakem fitness stylu a pomalu se usazuje i v našich končinách. Jeho příznivci se již přesvědčili o tom, že provoněná perličková koupel je pro jejich tělo i mysl tím nejlepším prostředkem k dokonalé regeneraci.

Co všechno patří k wellness?

Zde se nabízí široká škála pohybových aktivit a procedur, ze kterých si dokáže vybrat vskutku každý. Vše je pečlivě zvoleno a má svůj jedinečný význam. Aromaterapie, která je obvykle spojena s koupelemi, různé druhy sauny a masáží, lymfodrenáže, akupresura, dále také rehabilitace, řada kosmetických procedur, bahenní zábaly atd. Některá centra, především v zahraničí, nabízejí také učení se pozitivnímu myšlení. Myslíte, že to není důležité? Mýlíte se! Zdravé sebevědomí, sociální adaptabilita a pozitivní vnímání světa kolem, to vše je výrazem naší osobnosti a vyrovnanosti. Všimli jste si, že v kolektivu jsou více oblíbení lidé, kteří jsou veselí, šťastní a pozitivně naladění?

Wellness služby zahrnují péči o tělo, prevenci nemocí, relaxaci a do jisté míry také rehabilitaci. To vše by mělo být poskytováno v příjemném a klidném prostředí, které se stane pro člověka vskutku blahodárným. Wellness, na rozdíl od ostatních přístupů, hledí na člověka jako na celek, společně s tělesnou schránkou neopomíná ani tu duševní.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Pro koho jsou určeny programy wellness?

Vhodné jsou pro každého, kdo chce zpomalit vliv přibývajících let a klade důraz na zdravý životní styl a vyrovnanost své osobnosti. Takový ráj na zemi můžete najít i u nás...

Wellness centrum by mělo obsahovat všechny výše zmíněné procedury a možná i něco navíc. Výjimkou nejsou například speciální programy pro celé rodiny i s děti. Takovéto wellness programy hledejte především v českých lázních. Mnohé z nich jsou vám schopny nabídnout či připravit zvláštní program přímo na míru. Pokud chcete vsadit na jistotu, zaměřte se na síť hotelů Orea. Programy, které nabízí OREA, vycházejí z pravého smyslu wellness a současných trendů. Nabízejí komplexní služby a programy, kterým se říká Wellness SPA.

odkaz na článek

. Co je to wellness [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Wellness a relax

 Sofie86

Dlouhé přemýšlení a musím říci, že výsledek byl skvělý. Osobně si myslím, že wellness je určen opravdu každému bez ohledu na věk. A hlavně si myslím, že lepší jet na wellness než sedět doma a přemýšlet jaký preparát si koupit na bolavá záda či nohy. Osobně máme největší zkušenosti s www.hotelalexandria.… ale musím říci, že jsme byli i v Karlových Varech a tam to bylo také pěkné.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Wellness

 Dobromila

Dobrý den, musím říci, že já osobně jsem byla opravdu velice nadšená z hotelu Alexandria v Luhačovicích. Byl to skvěle strávený prodloužený víkend a těším se, že si to zase zopakujeme.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Díky za tip

 Lenka

Dobrý den, troufám si vrátit se na tyto stránky a musím říct, že v historii počítače mi dalo hodně zabrat než jsem je našla. Protože musím fakt poděkovat těm co si našli čas a přidali své tipy na wellness pobyty. Díky nim jsem totiž vzala svého manžela na dožídnkový wellnes pobyt do luha a musím říct, že WELLNESS to byl opravdu dolova a se všív všudy, od koupele masáží, aroma, wýřivky až po báječný jídlo a ubytování!!! Takže děkujeme i s mou polovičkou. A taky doporučuju!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odpočinek

 nina

Wellness je skvělý. Už dlouho jsem nikde nebyla, ale doufá, že to na podzim napravím :) Už mám vyhlédnutý luhačovický hotel Alexandriu. Byla jsem tam ubytovaná s kolegyní na jednu noc a prodloužený víkend tam bude skvělý. Za ten jeden den jsme stihli bazén, vířivku, všechny sauny i masáž, takže se těším, až tam strávím delší dobu a všechno si pořádně užiju. Navíc k tomu patří skvělé jídlo, na kterém si s přítelem ujíždíme, tak to bude něco pro nás.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Wellness

 Elča

Wellness a wellness pobyty jsou skvělé. Vždycky si na nich perfektně odpočinu. V posledních letech jsem si oblíbila jezdit na wellness víkedny s kamarádkou - většinou si k tomu ještě vezmeme volno v pátek nebo v pondělí, ať si to víc užijeme. Skvělý je na tohle hotel Alexandria v Luhačovicíh, už jsme tam byli několikrát a určitě ne naposledy. Hotel je zrekonstruovaný a moc hezký, moc se mi líbí jejich nová část v egyptském stylu a ty starší v prvorepublikovém. Většinou s kamarádkou pomalu ani nevyjdem z hotelu. Užíváme si bazén, sauny, masáže a jiné procedury.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Diskuze wellness

 Karla

Zdravím, jsem úplně nadšená slev. portály, kde jsou levné wellness pobyty. Našla jsem slevy přes 50% na www.vyberslev.cz , což je paráda a půjdu do toho!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět




Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS