Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Co užívat proti vráskám

 


Aktualizováno:

Péče o pleť

Samotná péče o pleť se řídí několika důležitými pravidly: vhodná kosmetika, pravidelné čištění, pravidelná výživa zevnitř i zvenčí. Avšak ani po týdnu dokonalé péče nemůžeme dospět k požadovaným výsledkům. Důvod? Naše pleť se regeneruje 28 dní, máme tedy měsíc na to, aby pleť dostala co potřebuje.

Přípravky proti stárnutí

V dnešní době je trh doslova přesycen kosmetickými přípravky proti stárnutí, proto je těžké se orientovat. Mnohé z nich obsahují velice cenné látky, které naši pokožce dodají potřebné látky, osvěží a vzpruží. Zkuste najít přípravky, které obsahují co nejmenší podíl silikonů a naopak obsahují třeba koenzym Q10, omega 3a6 nenasycené kyseliny, vitaminy C, B, E, Inositol, AHA kyseliny, kyselinu hyaluronovou, dále třeba přírodní výtažky z hroznů, aloe vera, heřmánku a dalších.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Vnitřní výživa pro krásnou pleť

Dnešní trh nabízí nepřeberné množství v různých formách a cenových relacích. Pokud si nevíte rady, poraďte se s odborníky (dermatolog, kosmetička, výživový poradce), které jsou pro Vás vhodné.

  • Určitě nevynechávejte vitamin C, který je silným antioxidantem. Pomáhá v těle absorbovat železo a vápník a zasazuje se o vylučování jedovaté mědi, rtuti a olova z organismu. Také příznivě ovlivňuje hodnoty cholesterolu v krvi.
  • Důležitý je zinek, který má protizánětlivé účinky, vitaminy skupiny B a aminokyseliny. Pomáhá při akné a častých zánětech pokožky, podporuje hojení.
  • Jako výborný anti-aging prvek působí látka Inositol, který navíc chrání naše zdraví před rakovinou. Ani Inositol si naše tělo neumí samo vyrobit a proto jej musíme přijímat v potravě nebo formou doplňků stravy. Důležitým zdrojem tohoto prvku je však např. rýže.
  • Koenzym Q10 je dalším významným antioxidantem prospívajícím naší pleti. Nejlépe v mikročásticích, kdy dobře proniká do organismu. Novinka na trhu: Koenzym Q10 DUAL představuje skvělý zdroj tohoto antioxidantu. Navíc jeho vlastní produkce organismem klesá již 35. roku života. Pro krásu pokožky ho proto zobejte v doplňku stravy.
  • Dalším důležitým antioxidantem je látka pycnogenol - seženete ji pouze v doplňku stravy.
  • Osvědčil se také pupalkový olej s vitaminem E, který zvláčňuje pokožku a pomáhá i při různých kožních problémech (akné, ekzémy, lupénka).
  • A ve finále užíváním kloubních přípravků na bázi MSM či kolagenu prospějete nejen kloubům, ale také pleti, vlasům i nehtům.

TIP

Přípravky pro krásnou a zdravou pleť zakoupíte i v e-shopu pro zdraví a krásu.Skin Essence

Autor: JK pro zdravi-lecba.cz

odkaz na článek

. Co užívat proti vráskám [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Pupalka pro těhotné

 Evička

Je pupalka vhodná i v těhotenství? Tady www.itehotenstvi.cz jsem našla, že by mohla být...

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jarišova voda

 Cempírek

Jarischova voda, nebo také Jarišova voda, či Jarishův roztok je roztok glycerínu a kyseliny borité v destilované vodě.
Glycerín, nebo také glycerol je hygroskopická bezbarvá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Hlavním zdrojem glycerolu jsou přírodní tuky. Například při výrobě mýdla se působením hydroxidu sodného nebo draselného tuky štěpí na glycerol a směs alkalických solí alifatických kyselin, které jsou podstatou kosmetických mýdel.
Kyselina boritá je bílá krystalická látka. Její zředěné vodné roztoky, obvykle 2% až 3% roztok, se používají v očním lékařství pod označením borová voda. Takže obecně se dá říci, že Jarishova voda je vlastně obohacená borová voda o glycerín.

Jarishova voda se používá v kosmetice na zklidnění podrážděné pleti, obecně na zklidnění dermatitid obvykle v kombinaci s mastnou pokožkou. Jarishova voda mírně vysušuje pleť a působí mírně desinfekčně. Jarishova voda je vhodná i proti akné. Typická indikace Jarishovy vody je po vysazení hormonální antikoncepce pro zlepšení pleti, která díky hormonálnímu výkyvu často manifestuje v podobě akné nebo lehčí dermatitidy. Používá se buď jako pleťová voda k čištění pleti a nebo ve formě obkladů. K dostání je v lékárně v balení po 1 litru i v 1/2 litrovém balení. Díky obsahu glycerínu je roztok stabilní pouze do 60 dní ode dne výroby, po této době jej není možné dále používat - skazí se.

Jarishova voda může působit zklidňujícím účinkem na většinu populace, ale přibližně v 5% populace jsou známé opačné příznaky, například hnisavé a bolestivé vyrážky. Proto před prvním užitím vždy otestujte aplikaci Jarishovy vody jen na malý kousek pleti. Neobjeví-li se žádná nežádoucí reakce do druhého dne, tak vřele doporučuji tuto vodu užívat pravidelně, jako pleťové tonikum.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pomáhá sauna proti vráskám

 Cempírek

Na dotaz zda-li sauna pomáhá proti vráskám, tak je zde jednoduchá odpověď - NEPOMÁHÁ. Nicméně saunování vlivem prohřátí extrémní teplotou a pak následné rychlé schlazení funguje jako taková cévní gymnastika a díky ní se rychleji prokrví svalstvo, které tím i nabyde na objemu a může pak vyplnit - vytáhnout ochablou kůži a na ní vzniklé vrásky opticky zredukovat. Pro tento efekt je ale nesmírně důležitý pravidelný příjem tekutin během saunování a to každých 20 minut 250 ml vody. To proto, aby se měly svaly čím naplnit a zároveň zbylo ještě dostatek vody pro tvorbu potu, který neodlučitelně k saunování patří. Saunování je všeobecně prospěšné pro trénování výdrže organizmu v extrémních podmínkách a proto jej vřele doporučuji jako anti-aging proceduru.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Chemický peeling diskuze

 Lenulw

Zdravím, taky jsem vyzkoušela a můžu doporučit. Narazila jsem na skvělou nabídku chemického peelingu se slevou 45%. Kdo chce tuhle metodu zkusit, najdete ji nyní na www.slevopoly.cz

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Cervene fleky kolem nosu

 MILKA

Dobry den,mam cervene fleky o kolo nosu,ktere svedi a pali,asi tam jsou videt i male zilky.potrebovala bych poradit co stim?Predem dekuji za odpoved.S pozdravem M iluse Hajduova

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nejlepší protivrásková kosmetika diskuze

 kamilla

Pro pleť a krásu sérum s kaviárem, retinolem, vitaminem C je výživné a regenerační (píší o tom na zapakatel.cz). Výživa je nutná!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nejlepší péče o pleť

 hanka001

Já jsem problémy s kůžičkou a třepením nehtů vyřešila gelem. Ale jinak je dobrá i Indulona.
Já věřím studiu Epilla, dělají krásné nehty a teď mají slevu na své služby. Více na www.zapakatel.cz/cs/… rozhodně neproděláte!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Akné diskuze

 sam22

ahojte,ano tělo potřebuje pročistit si teda myslím já také měla akné ale po porodu se mi plet zpravila,ale i tak beru chlorellu jako prevence je fakt skvěla a plet je taky ok pomáhá z těla odstranovat těžké kovy,toxiny a další jedovaté látky,pomáhá odstranit chronickou zácpu,čistí trávící ustrojí,jako probiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií,podporuje zdravou krvetvorbu,zvyšuje hladinu hemoglinu,podporuje kožní metabolismus,hojení ran a vředů,posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním,podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů,prospívá celkové regeneraci organismu,zvyšuje energii a vitalitu a další a další věci my ji bereme celá rodinka plus malej má 4 a už jí bere od 1 roku a jsme s ní moooc spokojeni proto posílám dál více se dozvíte zde jsou tam supr články chlorellamrmia.blogs…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět




Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS