Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Domácí receptury pro suchou pleť

 


Aktualizováno:

Domácí receptury

Suchá pleť má tenkou až velmi jemnou texturu se sklonem k vráskám. Na dotyk je velmi suchá, má jemné póry, mohou se objevovat drobné šupinky. Po umytí vodou či mýdlem se může na pleti projevovat pnutí a během dne u citlivé pleti i červené svědící fleky. Tato pleť zpravidla netrpí vyrážkami a nečistotami.

Péče o suchou pleť

Na suchou pleť použijte krémové čisticí prostředky k odstranění povrchových nečistot. Odstraňte nečistoty vždy před spaním kouskem vaty anebo vatovým tamponem. Poté opláchněte studenou či vlažnou vodou. Na závěr použijte krémový hydratační krém.

Domácí receptury

  • Oloupejte 1 banán a 1 papáju, broskev nebo avokádo. Aplikujte na pleť a nechejte působit 20 minut, poté opláchněte teplou vodou. Po tomto výživném elixíru aplikujte na pleť přírodní margarín anebo čistý zeleninový olej.
  • Použijte přírodní majonézu (nejlépe připravenou doma) anebo z obchodu se zdravou výživou. Vmasírujte do pleti a nechejte 15–20 minut působit, poté opláchněte vlažnou vodou.
výběr z naší tvorby
pokračování článku

Video - péče o suchou pleť

Vhodnou variantou přírodních receptur může být i BIO anebo přírodní kosmetika. BIO kosmetika bývá finančně náročnější, protože používá suroviny ekologického pěstování. Důležitým parametrem je poměr přírodních a BIO složek. Na trhu je k dispozici kosmetika s obsahem až 80 - 90 % BIO certifikovaných surovin, více informací - přírodní a BIO kosmetika.

odkaz na článek

. Domácí receptury pro suchou pleť [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Suchá pokožka

  JiříBratschadl

Je mi 66 let a asi dva roky se mi tvoří lupy a na řasách, pokožka na obličeji je napjatá a velmi suchá. Jinde na těle je vše v poiřádku.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pleť

 Kacka

Děkuji, za super nápad, jen je škoda, že když tady máte - Péče o suchou pleť, tak v tom videu to představuje strašně zmalovaná slečna.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět




Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS