Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Účinná dieta a celulitida nemá šanci!

 


Aktualizováno:

Domácí receptury

Neexistuje žádné stoprocentně prověřené opatření, které umí celulitidu zcela vyléčit. Avšak dodržováním jistých dietních opatření, včetně důkladné detoxikace, je možné, aby celulitidu potlačit a zredukovat její projevy. Od diety proti celulitidě neočekávejte výsledky za týden. Pokud vás trápí celulitida, tak správná strava by se měla stát vaším životním stylem. Nechte se od nás provést postupem k dosažení redukce celulitidy.

Jak detoxikovat

Základní pravidla k detoxikaci vašeho organismu jsou následují: vyhýbejte se tučným jídlům a polotovarům, jakož i většímu množství cukrů, pravidelně cvičte a masírujte postižená místa.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Celulitida, jak na ni

  • Základní pravidlo, které by každá dieta proti celulitidě měla mít, je zařadit většinu sacharidů na ráno a na oběd. Od oběda by v jídle měly být posíleny bílkoviny. A večer by se pak již sacharidů mělo sníst co nejméně. Večer musí dostat přednost bílkoviny (maso, vejce, tvaroh,sýry,proteinové nápoje).
  • Zcela vylučte tučná jídla. Tukové buňky jsou skvělými zásobárnami celulitidy. Grilovaná jídla jsou vhodnější než smažená.
  • Vypijte denně 2 litry čisté vody. Čaje, káva, slazené a ochucené perlivé minerálky se do pitného režimu nepočítají. Voda pomáhá pročišťovat organismus a napomáhá jeho správnému fungování.
  • Snězte denně 8 čerstvých kusů zeleniny a 2 kousky ovoce. Vyhněte se citrusovým plodům, které nepocházejí z našich klimatických podmínek.
  • Úplně vynechte alkohol, který nadměrně zatěžuje játra. Ta jsou hlavním detoxikačním orgánem. (Po jeho výjimečné konzumaci si připravte nápoj z aloe vera.)
  • Vyhněte se sladkým svačinkám pozdě odpoledne a večer. Sladkosti, cukrovinky, dorty jsou nevhodné potraviny, které pomerančovou kůži podněcují. Pokud ujíždíte na sladkém, tak si ho dopřejte jen dopoledne.
  • Vypijte každé ráno hrnek horké vody s obsahem čerstvé citronové šťávy. Jde o výborný způsob, jak ve vašem organismu nastartovat přirozenou detoxikaci.
  • Omezte pití kávy a čajů s obsahem kofeinu. Lepší variantou jsou bezkofeinové nápoje.
  • Džusy a slazené minerálky vyměňte za čerstvou šťávu zředěnou s vodou. Zeleninové šťávy jsou vhodnější než ovocné. Velmi vhodný je celer, rajčata, mrkev, červená řepa, špenát, brokolice, petržel. Když si budete dávat sladkou šťávu, nebo džuj, tak jedině ráno nebo dopoledne.
  • Zajistěte si ve svém jídelníčku dostatek vlákniny a bílkovin.
  • Zařaďte do svého týdeního programu 3 dny cvičení ve fitness po dobu 1 hodiny.
  • Zařaďte do svého týdeního programu také saunu, 2 krát do týdne. Sauna pomůže rozpustit tuk na problémových partiích a celulitida tak rychleji mizí. Sauna také podporuje detoxikaci, zvýšeným vylučováním potu a zrychlenou srdeční činností. Je nesmírně důležité se po každém prohřátí důkladně schlazovat studenou vodou a to až do doby, kdy vám nebude studená voda nepříjemná.
  • Alespoň jednou týdně si dopřejte činnost při které se dobře pobavíte a zároveň se i spotíte. Nejlepší je jízda na kole, při které se kocháte okolní krajinou a zároveň zatěžujete problémové partie hýždí a stehen, kde dochází k masivnímu úbytku tukových zásob a ke zbytnění svalů. Tím se kůže lépe vypne a narovnají se ďůlky od celulitidy.

Přípravky proti celulitidě

Tipy pro domácí krémy s anticelulitidovým účinkem najdete pod článkem. Podívejte se také na přípravky proti celulitidě.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

odkaz na článek

. Účinná dieta a celulitida nemá šanci! [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Hubnutí hlavně s rozumem

 Kája

Pokaždé, když si přečtu několik reklamních ... tedy pardon ... dobře míněných rad a následně reakcí lidí, naběhne mi husí kůže. Ne z toho, že se výrobci tukožroutských prostředků snaží nalákat lidi, ale naopak z lidí, kteří neustále hledají snadnou cestu jak zhubnout. Opakovaně, stále a pořád. Ani po letech jim není jasné, že tudy cesta nevede. Je nutné si přiznat, že jsme již společnost poněkud líná, přesycená přebytkem cukrů a potravin a nedostatek pohybu je vidět. Na konfekčních velikostech. Ale kritizuje se snadno, budete zajisté souhlasit. Jestli mohu, přispěji vlastní zkušenosti.

Před 3 týdny jsem se přihlásila na kurz kubánských tanců ... ano, po 10 letech jsem opět začala tančit! Skvělý pocit a skvělý pohyb pro tělo.

Přidala jsem další den cvičení - tentokrát "Heaty", na internetu si nadejte co to je...

Po 6té hodině večer nejím (výjimkou jsou saláty, rukolu s rajčaty zkrátka miluji) a polovinu denního jídla tvoří zelenina.

Prošla jsem špíz a vyházela cokoli, co na první pohled vypadalo lákavě ... popkorn, piškoty, nějaká ta čokoláda, slané týčinky ... a večer slídím po bytě, co by tady bylo dobrého. No zkrátka nic. Drželo mne to i druhý den a třetí večer mozek konečně pochopil, že čistka byla důkladná. Tak teď už se ničeho nedožaduje.

Výtah jsem vyměnila za schody a vynáším odpadky raději i několikrát denně a to ještě raději třídím i 2 x.

Po 3 týdnech se mi kráčí po světě líp, jaksi lehce. Ale osobní váhu nevlastním, proč vlastně? Pokud se stále vejdu do čísel 36/38 - jsem stále v "normě".

Hezký den všem!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Obethin

 Nela

Obethin? Nejlepší věc v mém životě ne nepřeháním! Za 3 měsíce skoro 15 kilo dole!!!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Re: Tuková dieta

 Skinner33

Ahojte Nemyslím si, že všechny diety jsou k ničemu. Nicméně ten obethin znám, celkem mi pomohl. Odnaučí vás přejídání a mlsání. Není to žádný chemický hnusík, je to přírodní záležitost, která se prostě jednoduše roztáhne v břiše a vy tak máte dříve pocit sytosti :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Tuková dieta

 Martina

Co je tuková dieta? Tuková dieta funguje na podobném principu jako dieta nízkosacharidová, tedy dieta bez cukrů. Tuková dieta je založena na přiměřeném příjmu bílkovin a tuků ale S NULOVÝM příjmem sacharidů. Výhodou tukové diety je to, že hubneme i když jíme například bůček s tatarkou, ale bez chleba! Ovšem nesmíme to s příjmem tuků přehnat. Při tukové dietě je třeba za den sníst celkem 2g bílkovin na kg váhy, které chcete dosáhnout a 2g tuků na kg váhy, které chcete dosáhnout.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Recept na nápoj z aloe

 Babička

Dobrý den,mám prosbu,potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe.Mám metabolický syndrom,to znamená vyský tlak,cukrovku a cholesterol.Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný.Děkuji za recept.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS