Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla

 


Aktualizováno:

Zdraví a nemoci

Ppodpůrná terapie přírodními produkty. Co to vlastně je? Jde o moderní návrat k přírodě s využitím novodobých výsledků biochemických výzkumů. Díky výzkumu dokážeme velmi přesně určit účinky netradičních přírodních produktů na naše zdraví. Právě jedním z takových netradičních přírodních prostředků je malinkatá vodní řasa Chlorella. Jak přesně Chlorella účinkuje a co od ní můžeme očekávat, si probereme v následujícím článku.

Co je to chlorella

Chlorella je mikroskopická sladkovodní řasa. Svojí buněčnou strukturou se řadí mezi jednoduché jednobuněčné rostlinné organismy. Dalo by se říci, že tato forma zeleného organismu je startovním vývojovým stupněm ostatních složitějších zelených vodních organismů. Co je ale na Chlorelle tak prospěšné pro naše zdraví? Je to obsah jejich buněk. Ten je ovšem velmi dobře ochráněn před okolními vlivy. Chlorella má totiž své buňky obaleny vrstvou celulózy. Pro získání obsahu buněk je tedy zapotřebí tento ochranný štít deaktivovat, což je možné jen v laboratorních podmínkách. Kdybyste si chtěli Chlorellu někde nasbírat a sníst ji, tak si asi moc nepochutnáte, ale ani se do vašeho těla nedostane žádná z prospěšných látek. Celulózový obal buněk Chlorelly se v našem zažívacím traktu nerozloží a buňky Chlorelly v nezměněném stavu vyloučíme formou stolice do druhého dne po požití, což je obrovská škoda. V současné době se její buněčná stěna záměrně narušuje, aby mohla být plně využita. (Někdy se setkáváme se špatným pravopisem názvu této řasy a sice ve tvaru chlorela, chorella nebo chorela, ale správně má být chlorella.)

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Na co je dobrá chlorella

Chlorella posiluje imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí, takže má anti-aging účinek.
Clorella má antioxidační a detoxikační – čistící účinky. Velmi dobře pročistí – detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.

Chlorella dále účinně řeší problémy s pokožkou. Pomáhá zlepšovat záněty v pokožce (zmírňuje zánětlivé projevy, po kterých pak vznikají jizvy a nepěkné červené flíčky v obličeji). Aktivně čistí organismus a proto má velmi dobré účinky při akné. Chlorella pomáhá i při ekzémech a dalších kožních onemocněních (je zdrojem bílkovin, které pokožka potřebuje a také aminokyselin, jenž podporují její regeneraci).
Chlorella růstový faktor. Díky komplexu látek v Chloreře obsažených, jenž zahrnují aminokyseliny, peptidy, proteiny, vitamíny, jedinečné polysacharidy a nukleové kyseliny, má Chlorella pozitivní vliv na růst těla, ale hlavně má významnou protirakovinnou aktivitu.

Chlorella - hubnutí a celulitida. Tato řasa aktivně čisté naše střeva od usazenin a navíc působí i v mezibuněčném prostoru. Právě špatné hospodaření s odpadními látkami a s vodou je důvodem ke vzniku celulitidy a přibývání na váze. Užívání Chlorelly se doporučuje alespoň 6 měsíců.


Co obsahuje chlorella

Chlorella vulgaris, což je její latinský název, obsahuje až 60 % kvalitních bio bílkovin, dále pak obsahuje antioxidanty, karotenoidy, chlorofyl a široké spektrum vitamínů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků. Jde o naprosto vyváženou kombinaci. Působení komplexní šetrně zpracované biomasy Chlorelly je tak výrazně účinnější, než by odpovídalo pouhému součtu účinků jednotlivých látek vyjmenovaných výše například v nějakém multiminerálovém nebo multivitaminovém přípravku.

Co říci závěrem?

Chlorella má své významné místo u každého, kdo to myslí s detoxikací svého těla vážně. Kuřáci, poživatelé alkoholu a různých drog by určitě tento doplněk stravy měli užívat pro své čistící a protirakovinné účinky. Lidé s problematickou pletí mohou tablety Chlorelly použít jako účinné prostředky proti akné. Při dodržení doporučeného dávkování jde o dokonalý bioprodukt bez škodlivých vedlejších účinků, který v naprosté většině zde zmíněných případů dokáže pomoci našemu tělu. Při získávání Chlorelly nedochází ke znečištění životního prostředí, naopak Chlorella při svém růstu spotřebovává oxid uhličitý a produkuje kyslík. Tablety Chlorelly, které se vyrábí ve firmě EcoFuel Laboratories s.r.o., jsou získané z řasy Chlorelly výhradně přírodní cestou. Zdroje Chlorelly jsou plně obnovitelné a zaručují tak udržitelnou produkci bez negativního vlivu na přírodu. Toto staví Neobotanics Chlorella tablety mezi špičkové bioprodukty přírodního léčitelství.Chlorella

Naše doporučení

Doplněk stravy Neobotanics Chlorella patří mezi nejkvalitnější produkty v ČR a můžete ho zakoupit v internetovém obchodu: Zbozi-kosmetika.cz. Výhodou vysokého obsahu účinné látky v jedné tabletě je pohodlné dávkování, přijatelná cena a vysoká účinnost.


odkaz na článek

. Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Colafit diskuze

 Jarmila

Zdravím, Colafit je opravdu dobrý přípravek. Je to doplněk stravy, který dodává potřebný kolagen kloubům. Měla jsem tu možnost tento doplněk užívat a pracovat s ním. Výsledky se opravdu dostavují. Klouby jsou potom skoro, jako nové a můžu hopsat i po skalách.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jsem šťastná

 Magda

Nazdárek hubnulinci :). Dlouho jsem nevěděla, jak se zbavit svých přebytečných kil. Teď už si s s tím hlavu vůbec nelámu. Že jsem si na svá kila zvykla? Co Vás nemá ani náhodou. Prostě jsem je zhubla ano zhubla vidíte dobře, co píšu! Před 2 týdny jsem se dostala na správou váhu a jsem spokojená. Užívala jsem 2 a půl měsíce přípravek Obethin, který mi pomohl mé sádlo shodit. Zhubla jsem celkem 12 kilo, což jsem potřebovala. Obethin jsem riskla, bála jsem se toho, že přiberu zpět, když ho vysadím. Jenže už jsou do 2 týdny, co ho nepoužívám a ani deko navíc zpět. Naopak ještě jsem zhubla 0,5 kilo. Naučil mě totiž jíst menší porce a omezovat sladké.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Obethin

 JulieM.

Ahojte, já s obethinem začínám na doporučení kamarádky. Ona s ním zhubla skoro 8kg za 2 měsíce. Prý to funguje :)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Obethin diskuze

 Petra Březinová

Užívám Obethin, který ji obsahuje. Můžu říct, že opravdu je osvědčený nezhubla jsem s ním jen já, ale také maminka.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Chlorella nebezpečí

 Jarmla

Dobrý večer, mám 63 let ,prosím beru léky,vessel due 1x,detralex 2x.půl anopyrinu,euthyrox 100.mohu užívat chlorellu s probiotiky,děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Aloe a chlorella

 jana

Prosím o radu,užívám chlorellu. Můžu k ní přidat 100% šťávu z aloe vera? Mám silné akné v dospělosti a četla jsem,že je to výborná kombinace. Chci trochu pomoct ozdravit organizmus.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Chlorella s onemocněním srdce

 Zdena Šteflova

Prosím můžete mi poradit, mohu užívat chlorellu když mám zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni? Není to nebetpečné z důvodu uvolnění částic? děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Chlorella doba použitelnosti

 Leontina Stoklasová

Prosím našla jsem po matce, která již zemřela balení chlorelly pyrenoidosa, na kterém je minimální trvanlivost do 17.6.2010. Mohu to po 3 letech ještě užívat? Není to na závadu? Skladována byla krabička myslím dobře v temnu do 30°C. Děkuji za odpověď.
Leontina

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Červená řepa a warfarin

 Ludmila Mikšátková

Maminka užívá warfarin, ale je poslední dobou anemicka a proto se mi zdál dobrý nápad doplnit stravu výtažky z červené řepy. Není to kontraproduktivní vzhledem k warfarinu?

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Chlorella japan forte

 jan

Dobrý den,chtěl bych ,se zeptat,zda může být při požití chlorely zelená stolice a zda jí mohou užívat lidé,kteří berou léky na vysoký tlak a na žaludek.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zvápenatělé věnčité tepny

 lisková

pročištění organismu

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Ječmen v tabletách?

 MartinkaKr

klasický nápoj z ječmene mi pomáhá, ale nechutná mi.. dají se očekávat od tablet stejné účinky? Např od tablet:
www.drpopov.cz/green…

Martina

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Chlorella nebezpečí

 Marie

Dobrý den,
možná se budu opakovat, ale chtěla jsem se zeptat, jaké množství chlorelly denně se má užívat a také na způsob užívání: zda polykat tablety a dostatečně zapíjet, či cucat jako bonbony. Ješstě prosím o informaci, zda je nějaké nebezpečí při užívání tohoto přípravku pro lidi s nadváhou, vyšším tlakem /léčeným/, po 50. let věku.
Děkuji a zdravím.
Marie

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lze uzivat chlorellu trvale

 Květoslava Mazancová

Dobrý den chtěla bych vědět zda mohu chlorellu užívat trvale děkuji za odpověd

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Colafit pri warfarinu

 radek

mohu uživat colafit při varfarinu? děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Měsíčková mast a warfarin

 J.Markovicova@seznam.cz

Dobrý den,měla jsem zlomený kotník a v pondělí mi sundali sádru,ale stále nesmím chodit.Dělám si masáže s měsíčkovou mastí,ale nevím zda tato mast nemá vliv na účinek Warfarinu.|Ten mi nasadili,když jsem dostala plicní embolii na základě zlomené nohy.Děkuji Jana Suržinová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Chlorella nebezpečí!

 Kamča

Chlorella v sobě skrývá nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda) a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS