Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Diskuze

PODKOŽNÍ AKNÉ NA BRADĚ

 Jana  17.4.2024 17:36

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak se zbavit podkožního akné, které se mi objevuje pouze na bradě, je bolestivé a neustále se opakuje. Tento problém nastal v 45letech . Děkuji předem za odpověď

Odpovědět

Odpověď

Re: Podkožní akné na bradě
 Cempírek

Akné na bradě je fenomén dospělých. Často ho způsobují bakterie, ale někdy také malí roztoči - trudovník neboli demodex. Na akné na bradě pomůže přestat se koupat v horké vodě a jen se sprchovat. Tato přestávka musí trvat déle, klidně i dva tři měsíce a týká se vynechání veškerých činností, které způsobují pocení (sauna, těžký sport, atd). Dále je zapotřebí na stejně dlouhou dobu omezit kontakt obličeje s ostatními lidmi, zejména při orálním sexu nebo při mazlení a líbání. Účinné léky jsou Dalacin T a Rosalox na zevní potírání. Proti demodexu je účinný krém Soolantra. Vše uvedené je vázáno na lékařský předpis. Z domácích pomůcek pak účinkuje mýdlo se sýrou a šampon na vlasy se zinkem (Head & Shoulders), se kterým si myjte postižené oblasti obličeje. Kdyby nic z toho nevedlo k vyléčení, tak je možné užívat antibiotika vnitřně. Tabletky se jmenují Deoxymykoin a užívá se 1 tableta po 12 hodinách po dobu dvou až tří týdnů a pak další tři týdny půl tablety po 12 hodinách.


Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Podkožní akné na bradě
 stop.akne

Díky moc za rady, p. Cempírku, jsme vděčni za vaši podrobnou zprávu.

Přiložený obrázek | Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Podkožní akné na bradě
 Martina

Dobry den,
mam stejny problem jako pani viz výše. Je mi 26 let a nikdy jsem akne netrpela. Posledni 2 roky se mi objevilo akne, opakujici se stale jen na brade. Projevuje se hnisavyma pustulama, kt. se vyleci a sup za par dni je to cele dokola. Poradna lecba od kozni (zynerit, akneroxid, skinoren) vubec nepomahaji. Napadlo mne, zda opravdu nemuzu mit trudnika? Kozni mi tvrdi, ze mam akne. Ale muze se projevit v takovem veku akne? Chtela bych se zeptat, zda by jste podle fotky mohl poradit? Uz jsem z toho celkem zoufala.

Moc dekuju za odpoveď Martina

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS