Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  

Lék na plíseň nehtů

 


Aktualizováno:

Péče o tělo

Plísňová onemocnění jsou nepřijemnou zkušeností, se kterou mělo příležitost se setkat mnoho z nás. Plíseň na nehtech, respektive pod nehty je o to nepříjemnější, že jednak destruuje napadený nehet, ale také se špatně léčí, neboť přežívá hluboko pod nehtem. Pojďme se podívat, jak tyto problémy s nehty léčit.

Jak se projevuje plíseň nehtů

Plíseň nehtu způsobuje nejčastěji houba, která napadá nehet, postupně ho narušuje a parazituje pod ním. Odborný název tohoto onemocnění nehtů je onychomykóza. Projevuje se tak, že nehet po nákaze mění barvu do žluté a někdy až do černé barvy, v místě nákazy. Dále se plísňové onemocnění může projevit také tvarovými změnami nehtu, který v oblasti nákazy může být zbytnělý a nebo se naopak na konci začne třepit a odlamovat. Toto třepení nehtů bývá nejhorším projevem plísně nehtů, protože při neléčení můžete o celý nehet úplně přijít. V případě, že je toto onemocnění projeveno na prstech nohou, tak při drastickém vylámání nehtu může způsobovat těžkosti při chůzi, protože prst na noze pak nemá patřičnou horní oporu. Nákaza se přenáší zbytky kůže a napadených nehtů z okolí postiženého nehtu a velmi často nákaza pokračuje na okolní kůži i na okolní prsty. Nebývá vyjímkou, že se onemocnění přenese i na ostatní členy rodiny.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Domácí léčba plísně na nehtech

Pokud jsou postiženy prsty nohou, tak je nezbytná opakovaná desinfekce obuvi. Tu provedete buď speciálním sprejem proti plísni v obuvi, který koupíte v běžném supermarketu a nebo můžete použít i savo proti plísni, to jen skutečně na boty, na kterých vám moc nezáleží. Na samotné prsty pak účinkuje potírání česnekem se solí. Takový česnekový roztok připravíte ze dvou velkých stroužků rozmačkaného česneku, jedné lžičky soli a dvou lžiček vody. Smícháte to dohromady, a mícháte dále, než začne česnek pouštet takový jakoby sliz. Tímto si pak postižené nehty potřete, především je třeba dostat česnek pod nehet, co to jde. Kdyby do jednoho měsíce toto léčení nemělo valný výsledek a plíseň se dále projevovala, tak doporučujeme navštívit lékaře, který vám dokáže pomoci rychleji.

V lekárně můžete dostat volně prodejný lék spray Clotrimazol, který je účinný při domácí léčbě plísně nehtů.

Nezbytnou součástí každé léčby lísně nehtů je důkladná manikůra! Důsledná péče o nohy je předpokladem pro úspěšné vyléčení od nehtové plísně. Právě v letních měsících, kdy chodíme v otevřené obuvi anebo dokonce bosí, se pod nehet dostává mnoho prachu, který je pak živnou půdou pro znovunavrácení plísně nehtů. Mnohdy se stává, že lék na plíseň zabere, plíseň pod nehtem zničí, ale pacient nedbá o čistotu svých nohou a plíseň se mu do několika dní vrátí zpět. Tato recidíva (navrácení nemoci) je pak chybně připisována na vrub účinkům léku na plíseň.

Existují důkazy podporující názor, že aplikace thymolu dvakrát až třikrát denně v koncentrované formě, může odstranit určité druhy houbových nehtových infekcí. Pravidelná aplikace na postižený nehet po dobu tří měsíců odstranila potíže účinnou prevencí dalšího rozvoje onemocnění. Stříháním nehtu se pak odstraní veškerý infikovaný materiál. Thymol je účinnou látkou Tymiánu obecného, z něhož lze zakoupit kvalitní antiseptický Tymiánový olej.

Léčba mykózy nehtů bývá jednou z nejkomplikovanějších kožních nemocí a proto nepodceňujte její léčbu a neriskujte rozšíření plísně na jiné prsty nebo dokonce na vaše blízké osoby.

Plíseň nehtů a lékaři

Pro pochopení vhodné léčby nehtové plísně je třeba si uvědomit, že plíseň, která způsobuje toto onemocnění přežívá pod nehtem. Pro relativně rychlé výsledky je tedy potřeba, aby se část postiženého nehtu opilovala až na nehtové lůžko a poté se aplikovala účinná látka, která postupně zničí všechny plísňové zárodky. Pro tento účel je v lekárnách k dispozici přípravek Loceryl - 5% léčivý lak na nehty. V balení dostanete 30 jednorázových pilníčků, 10 aplikačních špachtliček, samotný lak a pak 30 desinfekčních polštářků.

Aplikace se provádí tak, že přiloženým pilníčkem opilujete celý nehet až na nehtové lůžko. Opatrně! Nesmíte si to rozedřít do krve, neurychlíte tím konečný výsledek a léčba by vám mohla být tak nepříjmená. Po opilování svrhcní části nehtu tuto plochu očistíte přiloženým desinfekčním polštářkem, který zároveň i odmastí ošetřovanou oblast. Po oschnutí lihové desinfekce nanesete Loceryl lak přiloženou plastovou špachtičkou. Vytvořte dostatečnou vrstvu, aby pokryla celou ošetřovanou oblast a nechte lak uschnout, aby nebyl na povrchu lepkavý. Tuto léčebnou proceduru provádějte 2 krát do týdne a vždy před aplikací nové vrstvy laku opilujte tu předchozí. Celková doba této léčby je dlouhodobá a po celou dobu léčby je třeba dbát důslednosti, abyste mohli být vyléčeni. Takže pravidelně 2 krát týdně! Nezapomeňte. Loceryl 5 léčivý lak na nehty.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Prevence proti navrácení nákazy plísní nehtů

Výše uvedeným způsobem se dokážete zbavit útrpné nehtové plísně a tak, jak bude zdravý nehet dorůstat, zacelí se dříve "odfouklá" místa pod nehty, a vy budete moci zase ošetřovat své nehty, jako před nákazou plísní. Někdy se stane, že plísňové onemocnění trvá příliš dlouho a nehtové lůžko se po léčbě nedokáže již zcela uzavřít. Ačkoliv je oštřovaný nehet již zdravý, tak pod ním zůstává stále vzduchová mezírka, která se projevuje méně či více hlubokými bílými měsíčky pod nehty, které začínají od konce nehtu (konec nehtu je ten, který si stříháme při obvyklé péči). Tyto bílé měsíčky na nehtech je třeba dobře rozpoznat, protože mohou napomoci k opětovnému navrácení plísňové nákazy. Ta se v případě plísně nehtů vrací velmi často i po úplném vyléčení. V případě takových pozůstatků po plísňovém onemocnění je zapotřebí tento prostor mezi nehtem a nehtovým lůžkem pravidelně a důkladně čistit alespoň jednou týdně. Po vyčištění je nutné do tohoto prostoru pravidelně aplikovat roztok prtiplísňového přípravku Batrafen, který pod nehet aplikujte dvakrát do týdne, jako prevenci před plísní nehtů. Úplně nejlepší pomůcka pro dodržení rytmu aplikace je nechat si lahvičku s roztokem v nočním stolku a před spaním si tento přípravek aplikovat. Batrafen je lék na lékařský předpis a výborně působí jako prevence před navrácením plísně nehtů.

Jako další pomocník v boji proti průniku plísně pod nehet vám může posloužit Cytéal. Je to pěnivý profesionální desinfekční roztok na mytí a působí proti virům, proti bakteriím a i proti plísním, které se mohou během naší činnsti dostat na povrh našeho těla. Tímto prostředkem to vše zlikvidujete. Cytéal je k dostání v lékarně na lékařský předpis a je velmi vhodný, jako podpůrný doplněk v boji proti navrácení plísňového onemocnění.

Z volně prodejných léků je, jako prevence proti plísni nehtů, účinný Clotrimazol spray.

Další nabídku účinnýcha volně prodejných přípravků na plíseň nehtů můžete vidět tady: co na plíseň nehtů.

Pamatujte, že léčba kožních onemocnění bývá často komplikovaná a dlouhodobá a právě plísňová onemocnění si vyžádají mnoho času při jejich léčbě. Proto buďte při léčbě trpěliví a následujte co nejvíce doporučení vašeho kožního lékaře.

Plíseň nehtů a cukrovka

V 60% případů pacientů s plísní nehtů byla také diagnostikována cukrovka. Později se pak prokázalo, že plíseň nehtů skutečně souvisí se zvýšenou hladinou cukru v krvi. Plíseň nehtů více prosperuje při zvýšené hladině krevního cukru. Proto jstli-li při tělě a máte plíseň nehtů, tak je velká pravděpodobnost, že u vás již trvá také onemocnění cukrovkou. A to samé platí i opačně, máte-li cukrovku, tak vám vážně hrozí onemocnění plísní nehtů.

výběr z naší tvorby
pokračování článku

Nemocné nehty foto

  • Hrbolaté nehty, co přesně znamenají podélné rýhy na nehtech je popsáno tady: hrbolaté nehty.
  • Fotografie, kde jsou nemocné nehty, ale i také plíseň na rukou a plíseň mezi prsty na rukou, jsou zde: plíseň na nehtech foto.

Autor ©Mgr. Marie Svobodová

odkaz na článek

. Lék na plíseň nehtů [online]. Zdraví-léčba.cz, . .



přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

přehled komentářů

Plísen nechtů

 Jan Špirka

Dobrý den . Prosím Vás slyšel jsem že na plísen nechtů pomáhá jablečný ocet . Jak se to ředí a jak aplikuje ? Děkuji za odpověd

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Velke mesicky napalci

 Michaela

Dobry den prosim co znaci velke mesicky na palcich?dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Tabletky

 DanielV.

Můj problém byl, že jsem to vždycky bral jako normální věc, že mám mykozu. Nikdy nebyla nějaká silá,ale vlstně jsem ji měl stále. Teprve s tím začínám bojovat. Pestal jsem používat bačkory,které jsem měl. začal jsem brát nějaké tabletky na nehty, celkově by je měly zpevnit, jsou to hlavně vitamíny. Teď zkusím něco takového pedimanie.cz/chytra-… Je to vícero druhů té chytré houby. Celkově jsem na netu našel dost pozitivní reakce, pokud někdo s tím máte zkušenost,tak dejte vědět.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň na nehtu nohy

 Marek josef

Zkoušel jsem všechny léky od kožaře a stalo mě to hodně peněz na doplatcích ale plíseň se stále drží.Nehet si ubrušují malou frézou až na krev kapu si za svoje peníze EXODERIL už druhou skleničku a plíseň se stále drží asi je nezničitelná.Je mi 69 let

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Seboroická keratoza

 Irena Olejníková

Ráda bych věděla, zda existuje něco na odstranění seboroiské keratozy mimo chirurgické. Je to asi 4 roky, kdy mi doktorka toto odstranila, platila jsem více jak 2,000 kč ale už to mám znovu. Jelikož jsem už v důchodu a nemám na to peníze, chtěla bych vědět zda na to existuje něco, čím bych si to mohla sama vyléčit. Děkuji za radu.


Olejíková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Chytrá houba

 Handula

Dostala jsem v lékárně doporučení na chytrou houbu. Mám to pro babičku, která už léta trpí mykozou nehtů. Proto bych chtěla slyšet zda máte někdo zkušenost? děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Vodnaté puchýřky na chodidle

 zybněk

Dobrý den, občas se mi udělá vodnatý puchýřek na chodidle. Nijak to nebolí ani nesvědí. Pokud ho propíchnu vyteče "voda" . Po několika dnech se mi oloupe kůže postižená puchýřkem. Dělá se to jak na chodidle tak i mezi prsty (většinou mezi palcem a druhým prstem ) . Jedná se o plíseň ? je na čase navštívit lékaře ?

děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň nehtu na ruce?

 Katka

Dobrý den.
U prsteníčku na ruce mi částečně odstoupil (odlepil) nehet z nehtového lůžka. Mám zároveň trochu narušený nehtový val. Zabarvení nehtu je ale pořád stejné jako dřív, nemám ani žádné vroubky na nehtu. Navštívila jsem i kožní lékařku, která pořádně nevěděla, co by to mohlo být. Doporučila mi Naloc. Mohla by to být plíseň? Mám to cca 6 měsíců. Vyzkoušela jsem i "chytrou houbu" na plíseň - ta vůbec nepomohla. Také jsem zkusila Exoderil. Zatím nic. Naloc jsem si nejprve nechtěla koupit (stojí cca 450 Kč), ale už jsem koupila, zatím aplikuji tři dny, tak uvidím jestli budou nějaké výsledky.
Děkuji za jakoukoli radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň na nohou diskuze

 Milada

Manželovi moc pomohla na plíseň na nohách "obyčejná" voda z mrtvého moře. Je to přírodní plné minerálů, tak by to mohlo pomoci i na na nehty na rukou. morespa.cz/obchod/ba…

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cena léku detralex

 Jaroslav L a u č í k

Tento lék jsembral na žilní nedostatečnost DK ,účinně mi pommáhal,Můj oš.lékař mi ho dál přestal předepisovat,údajně k vůli vysoké ceně a místo něj mne odkázal letákem na přípravek DIOMNISOL a teprve jsem zjistil,že to není lék,ale doplněk stravy a účinek proti DETRALEXU je nulový a pokládám to za zbytečně vyhozené peníze.Je ta cena Detralexu opravdu rozhodující,že mi jej lékař nemůže předepsat?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Prevence

 Alice

Já jako prevenci, aby se mi plíseň nevrátila, používám nailner. Vyživuje nehty, dezinfikuje a ty jsou silnější a nepustí do sebe plíseň.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pod gelovym nehtem skvrnka

 zuzana malakova

dobry den nechala jsem si udelat gelove nehtyu 3a po sundani jse mi objevila hneda skvrnka na nehtu jsem po operaci rakovina prsu 3 roky chci se poradit co stim

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Žluté nehty na nohou

 Lenka

Já jsem si načetla na netu co na to doporučují a několikrát jsem našla zmínku o donně nails, tak jsem si ji v lékárně koupila, a fakt, měla jsem celé léto klid, takže dámy, doporučuju, já jsem byla letos v otevřených botech nad míru spokojená :-)

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Třepící se nehty

 Romana

Taky jsem měla plísně a pořád se mi vracely. V lékárně mi poradili, že mimo klasickou léčbu mám brát taky Donnu nails, aby se nehty posílili a nechci to zakřiknou, ale 2 měsíce už mám pokoj a začínám mít i hezké nehty...

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Tekutý dusík ve spreji

 Kamil

Nevíte náhodou někdo, kde se dá koupit tekutý dusík ve spreji?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Prostředek na plíseň na nehty

 Gabriela Kolajova

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lék na oteklé nohy

 Kamča

Na oteklé nohy je nejlepší lék Detralex. Detralex pomáhá na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy. Detralex je na lékařský předpis a užívá se 2x denně 1 tableta. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň nehtů 2012

 Jirka

Po marných pokusech s Crotrimazolem jsem se po reklamě na Canespor – sada v TV odhodlal finančně zruinovat a zakoupil jsem inzerovanou sadu. Musím upozornit, že tato sada neobsahuje roztok jak by se dalo podle názvu předpokládat ale jen mast a špachtličku pár náplastí. (pokud si koupíte samostatně mast, roztok a náplasti tak to vyjde podstatně levněji.). Podstatné je, že po týdnu došlo opravdu k odstranění zasažených částí nehtů až na zdravý základ. Nejlevněji to vyjde jak jsem zjistil na této adrese, www.drmax-lekarna.cz… pokud ovšem máte možnost si zboží vyzvednout osobně v Praze nebo v Brně.
Sada 349 Kč
nebo
Mast 129Kč
Roztok 132 Kč
Stříhací polštářkovou náplast cca 30 Kč

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pomůže proti plísni nehtů pouze užívání LORECYLU?

 stána-alien@seznam.cz

ČETLA JSEM ŽE JE NUTNÉ léčbu Lorecylem doplnit vhodnými silnými antibiotiky aby se dostala plísen pryč .Prosím poradte,již dlouho se zkouším tohoto problému zbavit a marně.Naopak po užívání Exoderilu od kožního se mi rozjela plísen i na chodidlech nejen na nehtu.A to jsem si vzala do porodnice boty na koupání,pani uklízečku to tak vytočilo že mi je odnesla a podívejte jak jsem dopadla.To je úroven v našich porodnicích.Moc děkuji za odpověd

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak mám léčit plíseň v tříslech

 anna

mám plísen vtříslech a nevím jak se jí zbavit prosím poradte mi

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň pod gelovým nehtem

 Kyra

Jinak každý čtvrtý čech trpí plísněmi, není to nic zvláštního, akorátže dnešní medicína se jí téměř vůbec nezabývá, neberou tuto možnost vpotaz při různých kontrolách příznaků a tím zavádějí nesprávné léky a léčbu, nemoc přetrvává a to i se stovkou různých příznaků, které může způsobovat tahle jediná nemoc. Trvalo mi dlouho než jsem zjistila, že jde právě o tohle, musela jsem na to přijít sama, protože já věřím ve velkou nedostatečnost doktorů, každý sám si je nejlepším lékařem ;)

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Játra citron

 Kyra

Cempírku musím oponovat, doktoři předepisují léky antimykotické (protiplísňové), ale mývají vedlejší účinky a jsou záhul na játra, je to chemie. Dá se sehnat tisíce jiných podpůrných přípravků, které plísně v těle velmi účinně likvidují a je jedno o jaký jde druh. Např. kokosový olej (kyselina kaprylová i jako kapsle), česnekový olej v kapslích, candimin kapky (oregáno - tj. dobromysl obecná), citrogrep kapky, ostropestřec na játra, ty jsou zatížená velmi při zbavování se plísně v těle, vhodná strava, která nepodporuje plíseň, ale spíše ji vyhladoví. Vyhnout se cukru úplně i sladidům i přírodním cukrům, z cukrů a kvasnic plíseň žije nejvíce. Vyhladovění může stav na chvíli zhoršit, chce to vydržet. Na vnější léčbu, tea tree olej, sůl z mrtvého moře (nejlépe koupele, tj. i detox). Je toho opravdu mnoho, ale to bych tu byla do rána. Kupte si knihu Candida, základní kniha a kuchařka, tam je hodně rad, ale na netu už dnes také, dříve moc nebylo, teď je jich hodně, ale hodně se jich také vylučuje, někde něco doporučují a někde to zakazují, takže ta kniha je vodítkem pro stravu, které věci raději ignorovat a které jsou povolené. Přeji hodně štěstí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň pod gelovým nehtem

 Kyra

Tak na toto bych raději ocet nepoužívala, ocet také vzniká nějakým kvašením a kvasnice obecně jsou nejhojnější půdou pro plíseň, takže toto bych vyloučila. Citron určitě nebo citrogrep kapky se používají proti plísni, ale co je velice účinné, mně zmizí fleky na kůži do dvou až tří dnů mazání nezředěného tea tree oleje téměř úplně, je to nejrychlejší a nejúčinnější zabiják plísně na vnější použití. Ale pokud máte plíseň pod nehtem, máte ji i v těle. Může to být Candida Albicans, o tom si zjistěte. Pokud máte i jiné obtíže, můžete udělat i slinový test, je to zákeřná potvora. Právě na to držím dietu, protože příznaky v silném stádiu jsou širokospektré a velmi nepříjemné, život znepříjemňující - špatné dýchání, deprese, suché vlasy, atd. je toho velmi mnoho. Radím vám zjistit si jestli nějakou plíseň v těle nemáte, přinejlepším se tam dostala od někoho infikovaného a je tedy zatím jen povrchová, ale může se nakazit celý organismus. Je výborné to včas podchytit správnou dietou. Nechci strašit, ale vím, co tahle nemoc dokáže a jak neskutečně rychle se množí.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Černý nehet

 Hančí

Mám už asi rok černý nehet na palci u nohy a nemohu se toho zbavit.Ví někdo, co by to mohlo být a jak s tím zatočit? Díky

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Domaci plisen pod gelovym nehtem

 majka

Dobry den, chtela bych se zeptat bud na domaci, nebo odbornou lecbu, Udelala se mi plisen pod gelovym nehtem,Slysela sem ze je dobre si namacet nehty do octa, nebo kapat citronem, aby se to dostalo pod nehet, ze plisne nemaji rady kysele. Nebo je dobre vtirat si pod gelovy nehet mast kanesten. Muzete mi doporucit nejakou lecbu? Predem dekuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň na nehtech

 Barbora H.

Dobrý den, už asi 7 let trpím nejspíš plísní nehtu, nehet je zažloutlý, jakoby s mapami pod nim, hrbolkatý a trochu se místama odlupuje a když se noha spotí docela to bolí. Dělali mi nejaký rozbor, kde žádnou plíseň nenašli, doktorka mi přes to napsala canesten kapky, které vůbec nezabraly, jediné po čem byla vidět zmněna, myslím jako že to začlo trochu odrůstat je triamcinolon-ivax, už to vipadalo celkem dobře, jako že to uplně odroste, ale teď na podzim se to zase rozšířilo skoro přes celý nehet. už jsem vážně bezradná můžete mi prosím poradit neco hodně účiného a taky jestli to nemůže být třeba i něco jiného nějaký exém nebo tak....moc de
ěkuji za radu Barbora H.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Přípravek na plíseň v tříslech

 kaspr76@seznam.cz

Dobrý den.Potřebuji prosím poradit jaký volně prodejný přípravek použít na plísen v tříslech? Je to červeně ohraničený žlutý flek. Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nehty

 Lenni

U mně se plíseň objevila neodbornou modeláží gelových nehtů, pod gelem byly bublinky, což je častý důvod... - www.specialista-neht… Nehty šly dolů a hned bylo po problému.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Kolik stojí roztok batrafen

 BrezikovaPatricie@seznam.cz

Dobrý den, můj syn má placaté nehty ale nejsou zažloutlé vypadá to jako by mu chyběl nějaký vitamín .Pomohl by roztok batrafen?A kolik stojí děkuji Březíková

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Plisen pod nehtem

 Pavla Strháňová

Tak s plísní pod nehtem bojuji již několik let. Vyzkoušela jsem už všechny přípravky, , Myfungal lak, Loceryl. Dost dobrý je Loceryl, používám ho, ale docela se plísně zbavit nemohu, před měsícem jsem si tuto plíseň nehtů přenesla i na ruce. Momentálně zkouším nový přípravek, o kterém kožní lékař asi neví????? Zatím jsem ho použila dvakrát, takže ještě nejásám, ale zmizela narudlá barva pod nehterm a kolem, zmizel pocit bolesti. Bojím se být příliš nadšená, ale doufám, že jsem našla to pravé. Momentálně mám plíseň na 12 prstech. Do léčby jsem investovala už asi 10000,- Kč. Farmaceutickému průmyslu přestávám věřit. Pavla S.

Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nemoci kuze na chodidlech

 Nat

na chodidflech se mi objevili bile dirky, jsou to takove tecky odlupujici kuze s dirkou uprostred,nohy si pravidelne oskrabuji ale tecky zustavaji.-

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Loceryl

 Jaroslava

Dobrý den,chci se zeptat mám používat lak loceryl na nehet palce na noze,už jsem ho jedenkrát použila :-),ale před tím jsem používala batrafen (kapky pod nehet) a nevím jestli to můžu kombinovat nebo používat jen ten lak. Děkuji Jaroslava.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Zlute nehty

 david

Dobrý den, mam problém s nehty již několik let. Po absolvování všech lékařských vyšetření a neúspěšných akcí jako antibiotika, laboratorních vyšetření nehtů, odběrů vzorků atd. jsem došel až jsem. Jedni tvrdí že je to lupenka druzí neví. Máte prosím nějak radu jak dál a co vyzkoušet ? Děkuji David

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bile skrvny na zadech

 Cempírek

Bílé skvrny na zádech, mezi lopatkama a mírně svědící nebo bílé fleky na kůži, nebo také i ztráta pigmentu bílé flíčky, způsobuje onemocnění zvané pityriáza (latinsky Pityriasis versicolor). Právě to versicolor v latinském názvu ozančuje specifickou vlastnost této mykózy, která v místě ložiska zbavuje pokožku melaninu - hnědého pigmentu a vznikají tak ony světlé skvrny a bílé flíčky. Nejšastěji se bílé flíčky vyskytují na zádech mezi lopatkama a také na prsní kosti. Toto jsou místa, kde se stékají krůpěje potu a vzniká zde vlhké prostředí, které pityriáza potřebuje ke svému životu. Onemocnění je nakažlivé!. Velice snadno se roznáší olupujícími se šupinkami z bílých flíčků, na kterých jsou infekční spóry. Typickým místem pro nákazu jsou veřejné parní sauny. Léčba probíhá nejdříve lokální aplikací masti Pevaryl, která se po dobu asi 3 týdnů nanáší na ložiska bílých flíčků. Po třech týdnech již nebývají flíčky patrné a nemocný bývá vyléčen. V případě, že není úspěšná léčba lokálním antimykotikem, použije se perorálně podaný lék Lamisil tablety. Tablety se berou po dobu jednoho měsíce, kdy po této době onemocnění velmi dobře vymizí. Ovšem orálně podávaná léčba zatěžuje játra, proto se nejdříve volí lokální nanášení masti, které nemá žádné nežádoucí účinky. Pevaryl mast i Lamisil tablety jsou k dostání v lékárnách pouze na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Plísně

 Dagmar Pekárková

Dobrý den. Mám už asi 4 roky problém - ztluštělý nehet na prstu u nohy - minulý rok se k mému úděsu problém rozšířil i na ostatní nechty a přešlo to i na druhou nohu. Krom toho mám - čas od času - nezvladatelné svědění na chodidlech. Udělají se jakési puchýře a po protržení svědění téměř ustane. Paní doktorka mi napsala Batrafen mast, ale nepomohlo to. Nevím jestli je to plíseň, ale prý pomáhají octové nebo citronové obklady. Prosím o Váš názor a radu. Děkuji. Dagmar.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Plíseň nehtů

 Michaela

Dobrý den,na palci u nohy se mi nehet loupe jakoby po vrstvách vůbec mě to nebolí,když nehet odlupuji. Jen se bojím zda to neni nějaká plíseň.Prosím o radu.
Děkuji Michaela

Počet odpovědí: 6 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vodové puchýřky na chodidlech

 Lenka

Dobrý den,
na chodidlech na obou nohách se mi dělají malé puchýřky, když je propíchnu, jsou plné vody.Jedná se spíše o vnější a vnitřní část chodidel. V zimě jsem měla pokoj, ale nyní se začínají zase objevovat. Je to nepříjemné, trošku to svědí, když je propíchnu, uleví se mi, přestane to svědit. A potom bych se ráda zeptala - nosila jsem umělé nehty na rukou, dělala jsem si je sama, už více než rok je nemám, nehty nechtějí téměř růst a ještě se mi začala dělat evidentně nějaká plíseň - dozelena zbarvená mezi nehtem a kůží na bokách. Jeden čas jsem to měla, ale samo to zmizelo. Nyní se mi tato plíseň udělala na polovině nehtech...co s tím, poraďte, prosím.
Děkuji

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak odstranit plisen na nehtu

 Iveta

Dobrý den přeji ve spolek, kožní lékařka mi léčí už 5 let s plíseň na nehtu, pořád si ho mám brousit.Už mě to unavuje, deprimuje neboť nemohu nosit vvlétě otevřenou obuv..stydím se.Jiný kožní lékař mě neveme.
Jak má postupovat

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sucha koza na nohach a rukach

 petr mares

mam suchou kuzi na nohach a rukach co s tim

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Loceryl 5 % léčivý lak na nechty.

 endler.karel@seznam.cz

Dobrý den, měl jsem láhvičku s 2,5 ml laku. Při ošetřování
se mě láhvička převrátila .
Prosím sdelte zda jde tato láhvička koupit samostatně a nebo čím
by se mohla nahradit a kolik by stále nová lahvička Kč..
Kde bych ji mohl koupit. Předem Vám děkuji a zprávu mě pošlete
e-mailem.
Praha 10

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Témata


Zajímavé články

ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS